Në kërkim të Prometeut

0

SEVDIJE REXHEPI

Në një botë pa emër
Ndërtoj muret e Trojës
Me lutjet pafund
Të mos depërtojë
Kjo uturimë qiellore
Që të çon peshë
Dhe nuk e lë rehat
Vallen e yjeve këtë natë

E shurdhër bëhem
Dhe roje e bindshme
Zgjuar…
Në kërkim të Prometeut
Të shndrisë errësirën
Hëna edhe ajo zgjuar, e ngratë
Të dyja të frikësuara deri në asht
Nga Kali i Drunjtë

U ngjita në Olimpin
E mendimeve të mia
Përsëri u luta në heshtje…
Zeusi – zot i zotave
Më fali ninullën – uratë
Mua dhe asaj

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here