Në gjimnaz të Malishevës bëhësh mësimdhënës edhe pa konkurs

0

Në Gjimnazin “Hamdi Berisha” këtë viti shkollor nuk ka pasur fare konkurse, por kjo nuk e ka ndaluar edhe punësimin në këtë gjimnaz.

Edhe pse nuk kishte fare konkurs për vende të lira të punës në Gjimnazin “Hamdi Berisha” në Malishevë, aty janë punësuar pa konkurs 5 mësimdhënës.

Drejtori për Arsim në Komunën e Malishevës Blerim Thaçi thotë se bëhet fjalë për punësime për orë të lëndëve zgjedhore.

“Jo nuk ka pasur, konkurs nuk ka pasur, sepse nuk ka qenë asnjëherë kjo praktikë që të shpallen orët zgjedhore, që të ketë konkurs për këto”, tha Thaçi.

Ai deklaroi se vetëm Malishevës i kërkohet llogari pse nuk hapë konkurse për orë të tilla.

“Të çështja e Malishevës, e këtyre lëndëve zgjedhore, unë po them se Malisheva është si rast sui generis, sikur Kosovës që i kanë thënë më herët, sepse vetëm në Malishevë kërkohet sot për sot të shpallen vendet e punës për lëndët zgjedhore, asnjë komunë tjetër nuk ka presionin e tillë,” tha Thaçi.

Por KALLXO.com shkroi gjatë nëntorit se në këtë gjimnaz u pranua pa konkurs asamblistja e Nismës Floriana Demaj për orët e historisë që nuk janë zgjedhore.

Atëherë asamblistja mohoi se ishte pranuar pa konkurs, ndërsa Drejtori i Arsimit në Malishevë tha se ajo i ishte nënshtruar më herët intervistimit për punësim në arsim.

Përveç asamblistes Demaj, të punësuar pa konkurs në këtë gjimnaz janë edhe Liridon e Luljeta Hoti, Filloreta Shala, Naser Samadraxha dhe Hafri Xhyliqi.

Asnjëri nga këta pesë të punësuar nuk u janë përgjigjur pyetjeve të KALLXO.com për mënyrën e punësimit të tyre.

Opozita në Malishevë pretendon se Liridon e Luljeta Hoti janë të afërm të Izet Hotit, ushtruesit të detyrës së drejtorit në Gjimnazin “Hamdi Berisha”.

KALLXO.com kontaktoi edhe drejtorin e gjimnazit Izet Hotin, i cili mohoi se dy nga të punësuarit pa konkurs janë familjarë të tij, duke thënë se vetëm e ka mbiemrin e njëjtë me ta.

Bekim Gashi nga Lëvizja “Vetëvendosje” thotë se punësimet e tilla po e ulin cilësinë e arsimit në Malishevë.

“Këto veprime janë të kundërligjshme dhe nuk i kontribuojnë rritjes së cilësisë së arsimit në Malishevë, i cili po degradon çdo ditë e më shumë nga qeverisja e kaluar, e cila po vazhdon edhe te kjo qeverisje e zotit Begaj”, thotë Gashi.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here