Në Ditën e Çlirimit Prishtina ishte e stolisur vetëm me flamuj kombëtar (video)

0

Sheshet e Prishtinës janë zbukuruar sot për Ditën e Çlirimit të kryeqytetit me dhjetëra flamuj kombëtar përkrah atij të Komunës së Prishtinës, por ajo që bijë në sy është mungesa edhe e një flamuri të vetëm në mesin e gjithë atyre flamujve të tjerë.

Edhe pse Kushtetuta e Kosovës dhe ligji për përdorimin e simbolëve shtëtrore të Kosovës, parasheh që flamujt shtetërorë të vendosen përkrah atij kombëtar në manifestime të ndryshme që janë të rëndësishme për Republikën e Kosovës, si dhe në rastin e ditëve përkujtimore.

Këtë veprim zyrtarët komunal e arsyetuan duke thënë se po e respektojnë ligjin.

Kurse nga rradhët e qytetarëve nga nga ata se e arsyetojnë këtë veprim por edhe të tillë që e kundërshtojnë.

Ndryshe, ky nuk është rasti i parë i neglizhencës së flamurit shtetëror nga ana e komunës së Prishtinës e njëjta ka qenë edhe se fundi në ceremoninë e zbulimit të bustit të Ismail Qemailit në Prishtinë./21 Media

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here