Nderohen atdhetarët Abdyl dhe Xhemshit Duriqi

0

Më 11 prill Fondacioni shqiptare-amerikan me seli në New York të Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka nderuar dy atdhetarët, babë e bir, Abdyl dhe Xhemshit Duriqi, të cilët, njëri me pushkë e tjetri me laps kanë dhënë kontribut të madh për Kosovë e shqiptari. Në një manifestim solemn që u mbajt në Prishtinë, dy atdhetarët janë nderuar me dekorata nga Konsuli i New Yorkut, Andrew Cohen, presidenti i Bronxit, Ruben Díaz JR, Ansambleisti i New Yorkut, Mark Gjonaj dhe Esad Rizai, Presidenti i shoqatës shqiptare-amerikane. Abdyl Miftar Duriqi është vrarë nga ushtria serbe e bullgare në vitin 1944.

Përgatiti Hadi Osmani

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here