NASA filmon direkt rënjen e një meteori në hapësirën e …(video)

0

 Meteori që supozohet se e ka origjinën nga një asteroid që ndodhet midis planeteve Mars dhe Jupiter ka rënë këto ditë në Pensilvani.Hyrja e objektit 230 kg dhe të njê diametri 60 cm është filmuar direkt nga kamerat e agjensisë hapësinore NASA.

Ato përbëhen nga copëza të vogla, jo më të mëdha se kokrrat e orizit ose kokrra e rërës, të cilat vazhdimisht bien në atmosferën e Tokës.Sa më shumë që fërkohen, aq më shumë bëjnë dritë. Zakonisht kjo ndodh në mezosferë në një lartësi prej rreth 80 kilometrash.Copëra të mëdha, shpejtë lëvizin dhe janë të ndritshme. Ato që fluturojnë në atmosferën tonë kanë një shpejtësi prej 12 kilometra në orë, ndërsa shpejtësia maksimale e tyre është 72 kilometra në orë.Agjensia amerikane për kërkime shkencore NASA këto ditë ka filmuar rënjen e një meteori në Pensilvani.Procesi i rënjes së meteorit u filmua direkt nga kamerat që agjensia ka vendosur në drejtim të qiellit me qëllimin kryesor përcjelljen direkt të rënjes së meteorëve.Sipas specialistëve madhësia e meteorit që u filmua ishte e një diametri 60 cm dhe kishte një peshë 230 kg.Supozohet që kjo të jetë një rrip i mbetur në mes hapësirës së planeteve Mars dhe Jupiter.Në foto shihet meteori duke hyrë në atmosferën e tokës dhe duke lëshuar një dritë të jashtëzakonëshme.Kamerat e vëzhgimit kanë arritur ta përcjellin deri mbi lartësinë e qytetit Kittanning dhe prej aty nuk dihet se ku saktësisht ka rënë dhe në çfarë gjendje është./ONLINE/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here