Na ishte njëherë në Prishtinë … (foto të vjetra)

0

Dikur kryeqyteti i Kosovës ishte ndryshe.Në qendër kishte një pishinë,dhe terene për basketboll.Ndërsa ish hotel “UNION”-i i cili është ndërtuar në vitet e 30-ta të shekullit të kaluar,në stilin austro-hungarez,një kohë quhej edhe bujtina “Skanderbeg”.Sot ky ish hotel i takon firmës së njohur italiane “Benneton” .Ndërsa një nga vlerat e arkitekturës së vjetër është edhe ndërtimi origjinal prej tullave të baltës të cilat ndërtime duket se po mbesin shumë të rralla dhe nëse nuk ndërmirret ndonjë iniciativë për mbrojtjen dhe kujdesin ndaj tyre,rrezikohen të zhduken nga ndërtimet e reja./ONLINE/

2_Prishtina_e_Vjeter_586512

29324139298506112411270

26553135718604617111270

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here