Myslimanët ruajnë kishën gjatë meshës: “Ne jemi vëllezër”

0

Besimtarë myslimanë në Francë kanë bërë roje në mënyrë simbolike para kishave ku është mbajtur mbrëmë Mesha e Krishtlindjes. Ky veprim ka bërë përshtypje shumë të mira në esin e frekuentuesve të meshave, shkruajnë mediet franceze dhe transmeton nzz.ch.përcjell albinfo.ch.

«Ne jetojmë së bashku, ne jemi vëllezër. Dhe ne po qëndrojmë të gjithë në të njëjtën barkë. Nëse do të ketë sulme, atëherë të na vrasin të gjithë ne», e ka arsyetuar këtë aksion simbolik Hacim El Jazouli, njëri ndër aktivistët myslimanë.

Në Francën e cila ende është në gjendjen e jashtëzakonshme të shkaktuar nga terrorizmi islamik, aksione si ky kanë një peshë dhe rëndësi të veçantë.

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here