Myftiu Naim Tërnava flet për ISIS-in dhe shqiptarët që luftojnë në Siri (Video)

0

Drejtuesi i Bashkësisë Islame të Kosovës Myftiu Naim Tarnava në emisionin “Forum”ka fol edhe për shqiptarët që i janë bashkuar Shtetit Islamike që po luftojnë përkrah xhihadistëve në Siri e Irak dhe për kërcënimet e tyre ndaj shteteve të Ballkanit.

Ai ka thënë se këto kërcënime i sheh ashtu siç është duke i parë çdo shqiptarë. Sipas tij, njerëzit që janë duke luftuar në ISIS nuk kanë të bëjnë asgjë më Islaminin.

” Islami është i pastër. Islami nuk thotë se të vriten njerëz të pafajshëm. Islami është kundër dhunës kundër terrorit dhe krimit. Islami është i pastër. Mirëpo, ata janë duke e keqpërdorur atë. Këtë po e bëjnë nisur nga mashtrime dhe injoranca e tyre, ose edhe nga parat e majme që marrin. Ajo luftë nuk është e shenjtë edhe ajo luftë është kundër islamit”, ka thënë Tërnava.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here