Myftiu arab: “Burrit i lejohet ta hajë gruan në rast të urisë”

0

Një udhëheqës fetar saudit ka lëshuar një fetva të debatueshme duke thënë se burri lejohet të hanë gruan e tij në rast të urisë ekstreme.

Fetvaja, një dekret islamik, i atribuohet myftiut të Arabisë Saudite, Abdul Aziz Bin Abdullah. Sipas “International Business Times”, kjo deklaratë ende nuk është konfirmuar zyrtarisht.

Fetvaja, një dekret islamik, i atribuohet gjerësisht myftiut të Arabisë Saudite, Abdul Aziz bin Abdullah.

Myftiu i Madh, sipas raporteve te shumta lokale, ka thënë se fetvaja e lejon burrin të hanë trupin e gruas së tij apo pjesët e trupit të saj, nëse ai është i goditur nga ndonjë uri e rëndë.

Fetvaja është interpretuar si dëshmi e sakrificës së gruas dhe bindjes ndaj bashkëshortit.

Megjithatë, autoritetet fetare e kanë mohuar se Myftiu e ka lëshuar një fetva të tillë.

“E vërteta është se kjo është e sajuar”, ka thënë Khalid ben Abdel-Rahman El-Shaye ‘, Sekretar Ligës Botërore Muslimane, për CNN arabisht.

Ky klerik fetar edhe më herët kishte lëshuar deklarata të pamatura duke thënë se duhet të shkatërrohen të gjitha kishat në Lindjen e Mesme.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here