Ministri gjerman:Greqia ka mundësi të përdorë monedhë paralel me euron,sikur Kosova…

0

Wolfgang Schauble, ministër gjerman i Financave, ka folur për mundësinë që Greqia të përdorë një devizë paralele me euron, në rast të dështimit të negociatave me kreditorët e saj, shkruan gazeta meksikane El Financiero.

Duke u thirrur ne burime që ishin prezente në takimin ndërmjet Schaube dhe përgjegjësve të tjerë të Financave të Bashkimit Evropian, El Finanacieo shkruan se funksionari gjerman ka përmendur rastin e Malit të Zi që e përdorë monedhën e përbashkët, pa qenë pjesë e Eurozonës.
Analistët e “Goldman Sachs”, shkruan kjo gazete, tërheqin vërejtjen se paktet monetare në Qipro, Mal të Zi dhe Kosovë do të mund të kthehen në një skenar të mundshëm të “situatave hibride që mund të lindin në Greqi”, përmes “certifikatave të kreditit” që do të përdoreshin në vend.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here