Mimoza Hysa, Italia e nderon me “Çmimin kombëtar për përkthimin”

0

Përkthyesja dhe shkrimtarja shqiptare, Mimoza Hysa, është nderuar në Itali me “Çmimin kombëtar për përkthimin”. Çmimin përkthyeses së autorëve më të rëndësishëm italianë në gjuhën shqipe si Buzzatti e pretendentëve për Nobel, Magris e Tabuçhi, ia ka dhënë juria prestigjoze e Ministrisë së Kulturës me motivacionin: për kontributin në përhapjen e letërsisë italiane në botë. Mësojmë se shqiptarja Mimoza Hysa është përzgjedhur mes përkthyesve nga gjithë bota që kanë përcjellë në gjuhët e tyre kombëtare letërsinë italiane.

Shqiptarja.com

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here