MBPZHR ekzekuton mbi 5 milionë euro pagesa për grur, në prag të të korrave

0

 

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit RuralMPPZHR) ka proceduar pagesat për përfituesit nga kategoria e subvencioneve për grurë. Sipas një njoftimi nga kjo ministri janë mbi 5 milionë e 71 mijë e 597 euro që janë shpërndarë tek 9.148 përfitues. “Ndërkohë janë në shqyrtim edhe aplikacionet e 1030 përfituesve të tjerë, pagesat për të cilët do të ekzekutohen në ditët në vazhdim. Në javët në vazhdim MBPZHR-ja në bashkëpunim edhe me AZHB-në do të punojnë në procedimin e pagesave direkte për përfituesit në kultura të tjera bujqësore”, është theksuar në njoftimin e Divizionit për Komunikim me Publikun të MBPZHR-së.

Ministri i MBPZHR-së, Memli Krasniqi ka thënë se vendimi i ministrisë që pagesat të kryhen brenda muajit qershor është bërë me qëllim të lehtësimit të punëve të fermerëve, para se të fillojnë korrjet.

“Ne sivjet kemi rritur mbështetjen për grurë, sikur që ka ndodhur edhe për kultura të tjera. Por pjesë e politikave tona është që këtë përkrahje që e meritojnë ta japim në kohën e duhur, pra në këtë rast para fillimit të të korrurave. Besojmë se ky është një lehtësim edhe më i madh për fermerët dhe tashmë vetëm presim që të kemi rendimente të kënaqshme”, ka thënë ministri Krasniqi.

Këtë vit janë rritur subvencionet për grurë, nga 125 euro sa ishin vitin e kaluar në 150 euro.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here