Mali i Zi i thotë “po” anëtarësimit të Kosovës në UNESCO

0

Mali i Zi nuk do të ndryshojë kursin politik karshi Kosovës.

Tani ky shtet fqinj pritet që ta mbështesë Kosovën edhe në anëtarësimin në UNESCO, pavarësisht kundërshtimeve nga Serbia, dhe atyre të komunitetit serb në Mal të Zi.

Gazeta beogradase “Novosti” shkruan se kursi i politikës zyrtare të Malit të Zi, i cili ka filluar me njohjen e pavarësisë, organizimin e vizitës zyrtare të Hashim Thaçit në Podgoricë dhe paralajmërimi për hapje të ambasadës në Prishtinë, do të vazhdojë me mbështetjen Prishtinës për anëtarësim në UNESCO, transmeton lajmi.net.

“Mali i Zi për këtë çështje të marrë një qëndrim kur vjen koha e seancës, dhe atë në bazë të kursit të tanishëm politik për rajonin”, ka thënë ministri i jashtëm malazez Igor Luksiq. Mali i Zi nuk do të ndryshojë kursin politik karshi Kosovës.

Bordi Ekzekutiv i UNESCO-s do të shqyrtojë kërkesën për anëtarësim të Kosovës më 3 tetor dhe sipas “Novostit”, rrjedhimisht kjo deklaratë e Luksiqit nënkupton edhe mbështetje për kërkesën e Kosovës.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here