Lutje

0

FATMIR SULEJMANI

 

Kosova nuk është më nën çizmen serbe.

Pas viteve të humbura,

a jemi përgatitur shpirtërisht për këtë ditë,

a jemi çliruar nga armiku ynë i madh – vetvetja,

nga filozofia e shpirtit të robit dhe akrepit?

 

Margjinë qofshin kacagjelimet për karriget e vëtërlashkta ortopedike,

fenomenet që u japin çështjeve aromë kotësie,

makthet e anijes shqiptare pa timonier,

luigjët e mendësisë zenbudiste: Kombi jam unë!

zeusët mbi xhade kufomash dhe gjeneralët e pasluftës.

 

Asnjë gram energjie akumulatorëve të shpërthyer!

Bota është përplot shakllabanë, po Kosova s’guxon më të ecë pas tyre.

Ashtu qoftë!

 

(E shkruar ditën e largimit te ushtrise serbe nga Kosova)

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here