Kush e fotografoi për herë të parë hënën dhe kur?

0

Louis Daguerre, pioner francez i fotografisë, është I pari që realizon fotografimin e Hënës. Kjo ka ndodhur në janar të vitit 1839. Da Guerre ( 1787 – 1851) ishte piktor dhe fizikan i njohur për shpikjen e procesit të fotografimit të portretit. Ai u bë i njohur si një nga etërit e fotografisë. Edhe pse i famshëm për kontributet e tij në fotografi, Da Guerre ishte gjithashtu një piktor i arrirë dhe zhvillues i teatrit diorama (3-D).

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here