Kur Ibrahim Rugova më 1989 donte autonomi të zgjeruar në Jugosllavi VIDEO

0

Lideri i LDK-së më vonë edhe president i Kosovës, Ibrahim Rugova, në këtë storie të një televizioni francez të vitit 1989, kërkon autonimi të zgjeruar për shqiptarët në Jugosllavi. Sipas Lis Bukurocës, Rugova thotë se është banal arsyetimi serb, se nuk mund të krijohet shtet tjetër shqiptar, sepse ekzistueka shteti tjetër nacional shqiptar. Në pyetjen Rugovës a do të shkonit për të jetuar në Shqipëri, Rugova thotë jo, unë jam lindur këtu dhe jam autokton. Mirëpo aty reporteri thotë se i vetmi që kishte guxim të flasë ishte Rugova. Studentët nuk kanë guxim të flasin në video, njëri po. Pastaj një profesor apo dikush, thotë se nuk ka probleme dhe se studetët mund të flasin. Aty thuhet se nuk ka prezencë armate, por filmi tregon ushtrinë serbe dhe tanket e fshehura. Pyetjen një gruaje serbe se a mund të imagjinojë Kosovën shqiptare të pavarur, ajo thotë: ku ta dish. …Në reportazh thuhet se një nëpunës në Kosovë fiton shtatë herë më pak se një tjetër në Beograd.

https://www.youtube.com/watch?v=S4TyAWBbwLE

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here