Kosnett: Siguria e një shteti varet nga kualiteti i marrëdhënieve të sigurisë

0

Ambasadori amerikan në Kosovë, Philip Kosnett ka thënë se siguria e një shteti varet nga kualiteti i marrëdhënieve të sigurisë dhe lidhjeve paqësore dhe fqinjtë.

Ai i ka bërë këto komente përmes një postimi në Twitter, pak para se të fillojë seanca e Kuvendit të Kosovës, në të cilën pritet të miratohen tri projektligjet që do të tranformojnë Forcën e Sigurisë së Kosovës në kapacitete ushtarake.

“Teksa Kuvendi vepron sot, le të rikujtojmë se siguria e një vendi varet nga cilësia e marrëdhënieve të tij të sigurisë, marrëdhëniet paqësore dhe bashkërisht të dobishme me fqinjët e saj, por edhe nga forca dhe profesionalizmi i forcave të saj të armatosura”, ka thënë Kosnett.

Të enjten ambasadori amerikan e ka cilësuar “historik” votimin për transformimin e FSK-së në ushtri.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here