Korea Veriore pohon se ka testuar bombën nukleare të hidrogjenit

0

Korea Veriore pohon se ka testuar me sukses bombën nukleare të hidrogjenit.

Menjëherë pas lajmit shtetet Shtetet përreth Koresë kanë thirrë mbledhjet e emergjencës dhe kanë dënuar fuqishëm ‘testimin e bombës së re nukleare’. Ato po e përcjellin situatën nga afër.

Bomba e hidrogjenit është armë e fuqishme, madje më e fuqishme se bombat e krijuara nga plutoniumi, e të cilat Korea Veriore i ka përdorur në të shkuarën.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë deklaruar se u duhen disa ditë për të konfirmuar pohimet e Koresë Veriore për testimin e bombës nukleare prej Hidrogjeni.

Testimi i bombës si raportojnë mediat botërore ka ndodhur të mërkurën.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here