Komuna i paguan 25 euro në muaj ata që shkojnë në punë apo shkollë me biçikletë

0

Jeni nga Bari dhe zgjidhni të shkoni në punë ose në shkollë me biçikletë? Komuna ju paguan 25 euro në muaj. Projekti është pjesë e një programi kombëtar eksperimental të shkollës së lëvizjes së qëndrueshme në shtëpi dhe punës në shtëpi bashkë-financuar nga Ministria e Mjedisit. Por surprizat nuk mbarojnë.

Për të siguruar stimuj konkretë për çiklizëm në qytet, Bashkia do të mbështesë financiarisht blerjen e automjeteve me dy rrota (150 euro për biçikletat tradicionale dhe 250 për biçikletat elektrike). Për më tepër, për çiklistët më të mirë, dmth. ata që do të udhëtojnë më shumë kilometra, ekziston edhe një ekstrabonus prej 50 euro nëse ata përdorin biçikletën tradicionale dhe 100 nëse e përdorin atë elektrike. Eksperimenti do të zgjasë katër muaj.

“Viti i ri hapet me një dhuratë për të gjithë dashamirët e çiklizmit,” shkroi në “Facebook” kryetari i Komunës së Barit, Antonio Decaro, i cili njoftoi se ka publikuar “thirrjen për të zgjedhur të gjithë qytetarët, ku mund të blejnë një biçikletë me ndihmën e bashkisë. Skonto do të merret direkt në dyqane të autorizuara duke plotësuar një formë aplikimi. Mund të marrin pjesë të gjithë ata që jetojnë në Bari dhe që janë persona maxhoernë, ndërkohë që prindërit mund të kërkojnë kontribute për fëmijët më të vegjël, ku mund të merret deri në një biçikletë për një pjesëtar të familjes. Sapo të keni blerë biçikletën, qyteti do të nxisë një garë për të dhënë një rimbursim kilometrik për të gjithë qytetarët të cilët demonstrojnë se kanë përdorur dy rrotakëshin për të shkuar në punë, udhëtuar në shtëpi apo shkuar në shkollë”. Qëllimi i vitit 2019? “Dyfishimi i numrit të biçikletave në qytet. Pedalimi!”, përfundon Decaro.

Megjithatë, rimbursimi nuk do të tejkalojë 1 euro në ditë dhe 100 euro në katër muajt e provës. Biçikletat do të jetë e pajisur me një sistem GPS kit për monitorimin e kilometrazhit”.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here