Kirurgu shqiptar zbulon në Gjermani instrument intervenimi i cili do të përdoret në tërë botën

0

Emri Dr. Dr. Halil Krasniqi është i njohur në shkencën dhe mjekësi internacionale.
Me 15000 Operacione në lami të kirurgjis dhe intevencionit, është nder mjekët me pervoj të veqantë në trajtimin operativ dhe endovaskular të semundjeve kirurgjike dhe vaskulare.

Krasniqi është Drejtor i klinikës vaskulare dhe endovaskulare, medicinës vaskulare në Spitalin Helios në Pforzheim, Stuttgart. Spital unoverzitar i Univerzitetit të Heidelbergut.

Gjate trajtimit ne sallen operative, Krasniqi shiqon që ne cdo levizje operative te bën përmirësime ne procedura dhe instrumente, ashtu që të sëmurëve te ju mundëson trajtimin sa më te lehtë dhe te dobishem duke mos bërë fare prerje por mundësisht vetem me punkcione që Pacientet shume shpejt ti rikthehen jetës normale.

Idet e shumta vite me rradhe i sollen zbulimin e shipkes tani të quajtur „Krassa – Shipke dy dretimëshe“

Për Trajtimin e sëmundjeve si zgjerimi (Aneurizma) apo ngushtimi (stenoza) e arterieve dhe venave nuk është i nevojshem prerja, hapja e abdomenit apo Bypasa. Shumica e tyre mund të ktyhen vetem me një punkcion me gjilpëre, futjen e shipkës në enën e gjakut, duke vazhdur me sondimin e telit dhe përmes tij ballonit dhe stentit. Me përfundim te mjekimit te sëumdjes.

Në bashkpunim me shokun e tijë të drejtimit mekanikë zbuloi Kirurgu shipken e cila tani në tërë botën ju mundëson dhe lehtëson punën e intervencionalisteve si Kirurgëve vaskular, Radiologëve, Angiologëve por edhe të Kardiologëve dhe me këtë edhe mjekimin e Pacienteve pa prerje dhe dhimbje.

Deri tani ishte e mundur që mjekët me përvoje intervencionaliste ti trajtojnë sëmundjet e enëve të gjakut me një punkcion në ije dhe vetëm në një drejtim. Ose drejtim të zemres ose në drejtim të këmbës. Por jo në dy drejtime pa prerje dhe hapje të arteries apo punkcion te dyte i cili pacientit mund ti shkakton dëmtimin e arteries apo gjakederdhje pas intervencionit që do të thote operacion me prerje dhe komplikacione.

Shipka „Krassa“ tani e bënë të mundur trajtimin intervencional të enëve të gjakut me nje punktion me gjilpërë në tërë trupin edhe në drejtim të zemres edhe në drejtim të këmbes pa bërë asnjë prerje. Ballonimi dhe implantimi i Stentave është i mundur në cdo arterie dhe venë në tërë trupin.

Shipka e zbuluar do te futet pas disa muajsh në tregun botëror të cilin do ta prodhon firma e produkteve mjekësore. Ky istrument është shumë i mirëpritur nga koleget e fakulteteve të ndyshme te Dr. Halil Krasniqit dhe padurim presin që ta përdorein në trajtimin e pacienteve të tyre.

Krasniqi tregon i lumtur zbulimin e tijë edhe mediave Gjarmane duke shpreh humanizmin dhe mburrjen e aftesive të tij shkencore për të qenë në shërbimin e shëndetit të pacienteve të tij, të cilët krenohen me suksesin dhe kënaqësin e shërbimit mjekësor në spitalet ku ai punon.

Lexo më shumë në: https://www.gazetaexpress.com/lajme/kirurgu-shqiptar-me-renome-ne-mjekesi-zbulon-ne-gjermani-nstrumentin-intervencional-te-vecante-i-cili-do-te-perdoret-ne-tere-boten-603789/?utm_source=referral&utm_medium=web&utm_campaign=copyright

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here