“Këto ishin disa nga armët që i kënduan lirisë”  

0

 

“Këto ishin disa nga armët që i kënduan lirisë !!”, shkruan në legjendën e njërës nga fotografitë e postuara sot nga faqja “Betejat e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës”.

Ushtria Çlirimtare e Kosovës(UÇK)  nuk kishte armatim të rëndë e modern kur e nisi luftën për liri. Kallashnikovët, pushkët e ndryshme(shpesh edhe ato të gjuetisë),mitralozët e lehtë e në të rrallë edhe ndonjë mitraloz i rëndë përbënin tërë arsnealin e armatimit të ushtrisë-gueriles më të suksesshme në botë siq është cilësuar ajo në fund të luftës. Këto armë mjaftuan që të niset lufta e mandej me përfitimin e aleatëve të fuqishëm, bënë që të shembej armatimi më modern që posedonte Serbia. Koha e dëshmoi se vullneti dhe dashuria për liri mposhtë edhe armatimin më modern.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here