Ka vdekur gjuhëtari Isa Bajçinca, porosia e tij ishte: “ta ruajmë gjuhën nga ndikimi serbishtes”

0

Ka vdekur gjuhëtari Isa Bjaçinca. Ai ishte profesor i Gjuhës në Universitetin e Prishtinës dhe mësimdhënës shumë vjeçar.

Gjuhëtari dhe ish-studenti i tij, Rrahman Paqarizi, ka kujtuar takimin e fundit me të.

“Para pak ma shumë se një muaj ishim bashkë në emisionin “Arkiv” në RTK. Ishte i lodhur dhe vdekja i sillej rreth, por edhe aty, edhe në atë gjendje e sfidoi atë dhe foli kthjellët per gjuhën shqipe. “E kam veç një hall- me e rujtë nga ndikimi i serbishtes”, tha ndër të tjera. Jemi pajtuar e kundërshtuar deri në fund, duke e dashur gjuhën shqipe”, ka shkruar ai.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here