Jashari i SBASHK-ut: Nuk e ndalim grevën, kush bën presion do ta padisim

0

Kreu i Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës të Kosovës (SBASHK), Rrahman Jasharaj, ka thënë se edhe Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT) mbështet grevën e mësimdhënësve, por që sipas tij, ministrit Shyqiri Bytyqi, nuk ia lejon posti që të dalë publikisht dhe të thotë se e mbështet grevën e mësimdhënësve.

Këto komente kreu i SBASHK-ut i bëri pas takimit me mësimdhënësit e shkollës fillore “Elena Gjika”, në Prishtinë.

Sipas tij, vet ministri Bytyqi përkrah kërkesat e tyre.

“MASHT më në fund është në të njëjtin front të luftës me ne. Sa i përket koificientëve dhe ligjeve janë me ne mirëpo, natyra e punës së ministrit nuk e lejon që të dalë në media e të thotë se e përkrah këtë grevë”, deklaroi Jasharaj, duke shtuar se në MASHT janë optimist që do të ndryshojnë gjërat, raporton lajmi.net.

Në këtë takim me mësimdhënës, Jasharaj po ashtu deklaroi se greva do të përfundoj vetëm në momentin kur të plotësohen kërkesat e tyre dhe se sipas tij, çdo kush që tenton t’i bëj presion apo t’i kërcënoj grevistët, SBASHK do të ndërmarr hapa konkret dhe do të bëj kallëzim penal.

Tutje ai ka thënë se këtë mund ta bëjnë pasi që padinë për personat që pengojnë grevistët ia lejon ligji. 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here