Ja versioni i i “Torcida”-s për rrahjen me “Plisat”

0

Komunikat
Mitrovicë 30 mars 2015

Grupi i tifozëve Torcida me qëllim sa më të drejtë të informimit të opinionit sportdashës dhe mbarëshqiptarë, njofton lidhur me incidentin e bërë ndërmjet tifozëve Torcida dhe “plisat” nga Prishtina, para ndeshjes Shqipëri – Armeni në Elbasan.
Ne si grup i tifozëve Torcida nga Mitrovica morrëm rrugën shumë te gjatë për përkrahjen e Kombëtares Shqiptare sikurse edhe herave tjera me të njejtin qëllim, anim korrekt për ngjyrat kuq e zi.
Me të arritur në qytetin e Elbasanit ne filluam të brohorasim këngë te ndryshme dhe patrioktike ,por pasi arritëm në sheshin e Elbasanit, hasem në grackën e tradhëtarve Shqipfolës te vetquajtur plisat nga Prishtina të ndihmuar edhe nga disa tifo grupe të tjera, të cilët drejtë nesh hudhnin mjete të forta si (gurë, shishë,xhami thika etj
Ngjarja ka ndodhur rreth orës 15:00 gjatë parakalimit të grupit të tifozëve Torcida të cilët në rrugët e Elbasanit duke brohoritur në mënyrën korrekte, tifozët e grupit plisat te përkrahur edhe nga disa tifo grupe tjera, ngjarjen e kishin pergatitur vet ata edhe pse ne si grupi i parë i tifozëve në trojet Shqiptare, asnjëherë nuk kemi dashte konfrontime në mes vete në ndeshjet e Kombëtares.Rivalitetin ne e shfaqim në perballjet direkte të klubeve tona përkatëse, e jo në ndeshjet e Kombetarës por grupet e pa besë dhe te ligë në pamundësi që te na mposhtin në përballjet direkte këtë mundohen ta bëjnë në ndeshjet e Kombëtares.
Disa media Kosovare dhe disa portale Shqiptare, e kanë keqinterpretuar me ose pa dashje, kinse për anim dhe parulla “serbe” ka ndodhur incidenti, ndonëse realiteti ishte krejtësisht tjetër pasi grupi i tifozëve Torcida kishte transparentin e Isa Boletinit dhe simbolet e tjera kuq e zi. Nëse me këto simbole etiketohemi serb ne nuk kemi koment dhe ndihemi të ofenduar si shqiptarë.
Akti i pa besë, antikombëtar, do të ketë pasoja për incidentin e ndodhur duke i bartur ato në të ardhmen, ndaj të gjithë atyre që e thyen Besën e Shqiptarit
Kryesia e Torcidës pas incidentit u arrestua nga policia e Elbasanit,ndërsa tifozët tjerë në shenjë revolte nuk donin të jenë prezent në ndeshjen Shqipëri – Armeni, deri në lirimin e tyre, por për fat të keq lirimi i tyre u bë i mundëshëm pas përfundimit të ndeshjes.
Luanat ecin vetë qakajt kallablak
Me respekt Kryesia e Torcidës

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here