Ja se si pilotët amerikanë mund të rrinin pa gjum deri 36 orë gjatë bombardimeve të Serbisë

0

Pilotët amerikanë të NATO-së që bombarduan në Kosovë, në luftën e vitit 1999, ishin shumë orë pa gjumë, por nuk e ndjenin mungesën e tij.

Atyre u janë vendosur një palë thjerrëza në të cilat kishte fibra optik që ‘mashtrojnë’, raporton lajmi.net.

Kështu, njëlloj veprohet tani me ushtarët e Britanisë së Madhe. Ata janë në gjendje të rrinë pa gjumë deri në 36 orë.

Fibra të vogla optike janë vendosur në një palë thjerrëza speciale me një rreth me dritë të madhe që i ngjasonte spektrit të lindjes së diellit përreth retinës së ushtarëve, duke i mashtruar ata dhe duke i bërë të mendojnë se ata sapo janë zgjuar./ lajmi.net

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here