Ja pse disa njerëz i kanë gjithmonë duart e ftohta

0

Sigurisht ju ka rënë në vesh të dëgjoni njerëz që ankohen se duart e tyre janë të ftohta edhe pse nuk janë një mjedis të ftohtë.

Sipas një hulumtimi trupi rregullon temperaturën dhe nuk duhet të ketë nevojë për shqetësim.

Megjithatë, nëse keni duart e ftohta të vazhdueshme me një ndryshim në ngjyrën e lëkurës, mund të jetë një shenjë paralajmëruese.

Duart e ftohta mund të thonë një problem me nervat ose qarkullimin e gjakut si dhe me inde të dëmtuara në pëllëmbë ose gishtat.

Simptomat më të zakonshme të duarve të ftohta janë pëllëmbët e ftohta ose gishtat, ndryshimi në ngjyrën e lëkurës në duar (zakonisht blu ose të bardhë), ngurtësi ose djegie si plagë të hapura

Shkaku i duarve të ftohta, përveç dhimbje në një mjedis të ftohtë, më shpesh tregojnë për qarkullimin e dobët të enëve të gjakut në duar.

Shkaqet shtesë të duarve të ftohta mund të jenë anemia dhe diabeti.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here