Ja emrat më të preferuar të prindërve kosovarë për fëmijët e tyre

0

Emrat me frekuencë më të madhe (më të shpeshtë) për vitin 2014 në Kosovë kanë qenë Diar dhe Erina. Në mesin e 25 mijë e 929 lindjeve sa kanë ndodhur këtë vit sipas Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK), 215 prej tyre janë pagëzuar me emrin Diar, ndërkaq 199 me emrin Erina. Pas tyre vijnë emrat Alea me 182 pagëzime dhe Amar me 180. Bineqë gjatë vitit të kaluar në Kosovë janë lindur 756 foshnje, ndërsa treneq e më shumë, 36 foshnje. Sipas përgatitjes shkollore, dominojnë nënat me shkollë të mesme me 41.1%, shkollë fillore e kryer me 35.3% , me shkollë të lartë dhe fakultet janë 15.3% e nënave, etj.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here