Ja disa prej ushqimeve më të shtrenjta në botë

0

Ajo çfarë kuptojnë njerëzit me “ushqim të shtrenjtë” ndryshon shumë nga opinioni në opinion.

Për disa salmoni më i kuq është më i shtrenjti, ndërsa për të tjerë është zhardhoku i kërpudhës.

Megjithatë, ekziston një gamë e tërë produktesh ushqimore që kanë etiketa çmimesh që nuk do t’i kishit imagjinuar kurrë se mund të ishin të mundshme.

Ne ju ofrojmë mundësinë të shikoni disa prej produkteve ushqimore më të shtrenjta në botë.

Kërpudha “matsuke” e rritur në Azi, Europë dhe Amerikën Veriore, kushton 600 dollarë për kg.Kafja “Kopi Luwak” , e rritur në Filipine dhe Indi, kushton nga 250 deri në 1.200 dollarë për kg.Perla e bardhë Albino, e rritur në detin Kaspik, kushton nga 8.500 deri në 9.100 dollarë për kg.

Supa e bebeve “nest”, një ushqim kinez që kushton 3000 dollarë për kg.Shafrani kushton nga 400 deri në 1000 dollarë për kg, sepse rritet vetëm 7 ditë të vjeshtës dhe asnjë periudhë tjetër.Kërpudha e bardhë që kërkon kushte specifike për t’u rritur, kushton rreth 2000 dollarë kg.Pula e zezë që gjendet kryesisht në Malajzi e Indonezi, kushton rreth 200 dollarë.Biftek mishi japonez me një aromë të mrekullueshme, kushton rreth 450 dollarë për kg.Proshutë e thatë Iberiane, kushton rreth 392 dollarë.Djathë dreri, i cili mund të gjendet vetëm në Suedi, kushton 1074 dollarë për kg.Banania. E fundit por sigurisht jo më pak e rëndësishme është … një banane. Por nuk është një nga ato që jemi mësuar të shohim. Artisti Stephan Brusche është bërë i famshëm për kryeveprën unike nga ky frut i veçantë, një banane blu që kushton 3500 dollarë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here