Ja disa nga stadiumet e famshme botërore që sot janë të braktisura (foto+video)

0

Njihuni me stadiumet botërore që dikur ishin në zë dhe që kushtuan një fortunë.Sot ato janë të braktisura për arësye të ndryshme:ekonomike,politike ose sociale …

Pontiac Silverdome në Detroit të SHBA-ve.

Në vitin 1994 ky stadium ishte pritës dhe teatri i ndeshjes së parë të kupës botërore në një stadium të mbuluar në mes SHBA-Zvicërr.Stadiumi ishte i parashikuar për 80 mijë shikues.Sot është tërësish i braktisur.Në ndërtim kushtoi 55 milion dollar.Stadiumi i inaugurua më 1975.Në vitin 1987 ky stadium priti Papën Jean Paul 2 dhe ishte i mbushur me 93 mijë spektator.

Ja në çfarë gjendje është sot:

media_xll_7668362

 

media_xll_7668367

 

Stadiumi Sarrio në Barcelonë

Ish stadiumi i Barcelonës priti shikuesit deri në vitin 1997,në kohën kur u shkatërru.Problemet financiare që e shoqëruan kundërshtarin e Barçës,ishte arësyeja e lënjes pas dore të stadiumit.Ky stadium ishte mikpritës i Kupës Botërore të vitit 1982.Kishte një kapacitet afërsisht 43 mijë vende.

Shikoni sot gjendjen në të cilën gjendet:

media_xll_7668421

media_xll_7668422

 

Stadiumi Luis Sitjar në Majorka

Është stadiumi ku lindi ylli i futbollit Xavi.Ndeshjen e parë Xavi e luajti në këtë stadium.Por që nga viti 2007 ky stadium është kënë në duar të fatit dhe kohës.

I braktisur,ja në çfarë gjendje ndodhet sot:

media_xll_7668380

media_xll_7668398

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here