Ja çka thoshte veprimtari i çështjes kombëtare Gani Azemi për kufijtë e Kosovës

0

Gani Azemi ishte një veprimtar i njohur që veprimtarinë ia kushtoi çështjes së Kosovës.Bashkëpunëtorë i Enver Hadrit,i emigruar në kohën e regjimit komunist,veprimtarinë e tij e zhvilloi në Bruksel,në Parlamentin Evropian për avansimin e çështjes së Kosovës dhe çështjes shqiptare në përgjithësi.Qëllimi i tij ishte sensibilizimi i opinionit evropian në njohjen e shtetit të Kosovës.

Ja çka thoshte Gani Azemi për kufijtë e Kosovës:

“Kufiri i “Kosovës ekziston dhe është i njohur për shekuj me radhë”-Gani Azemi

Thuhet se lehtë shitet pasuria e babes. Por kudo në botë, madje edhe në vendet më të korruptuara , mbrohet me të gjitha forçet integriteti territorial i vendit. Kosova eshte prona e brezave të tanishëm dhe të ardhshëm . Kosova është trashëgimi e brezave të kaluar që hëngrën bukë me kripë dhe kanë derdhur gjakë për vendin. Kosova eshte trashëgimi e Veprimtarëve dhe Luftëtarëve qe ja kushtuan jeten çlirimit të Kosovës. Prandaj KUJDES me kufirin e Kosoves.

index

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here