Ismail Kadare: “Nënë Tereza, Klintonit: ‘Biri im bëj diçka për shqiptarët e mi!'”

0

Nëna Terezë i kishte kërkuar ish-presidentit të SHBA-së, Bill Klinton, që të bëjë diçka për ta ndalur terrorin e Serbisë në Kosovë, ka shkruar shqiptari i madh shqiptar, Ismail Kadare, kujton publicisti Lis Bukuroca.

“Nënë Tereza ka marë në telefon Klintonin dhe i ka thënë : Biri im bëj dicka për shqiptarët e mi! Nuk ishte e lehtë të jepje urdhër te bombardohej një shtet tjetër. Ne na duket e lehtë sot se jemi shqiptarë e themi , epo mirë ja bënë Serbisë, punë e madhe!- por nuk ka qenë e lehtë…
Ajo theu ligjin e fesë për popullin e saj, ligjin e fesë për shqiptarët e saj. Me këtë ajo i ka larë të gjitha. E turpi ynë i përbashkët është për sharjet ndaj Nënë Terezës !
Ismail Kadare”, kishte shkruar Kadare.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here