ISIS ka një burg në Siri si kundër përgjigje e burgut amerikan në Guantanamo

0

ISIS kishte mbledhur 23 të burgosur të nacionaliteteve të ndryshme,7 prej të cilëve tash janë të vdekur,në një burg në Siri si përgjigje e burgut Guentanamo.-tregon te dielën një ish i burgosur,tani i liruar me origjinë spanjolle.

Gazetari Javier Espinoza,i liruar nga burgu i ISIS-it më 29 mars 2014,për herë të parë tregon për gazetën “El mundo”,ekzekutimin e rusit SergueiGorbounov,i zhdukur më 2013.Reporteri Espinoza tregon se gjatë një viti ishte i mbyllur në një burg me njerëz të nacionaliteteve të ndryshme:amerikan,europian dhe latino amerikan deri në lirimin e tij me 29 mars 2013.Sipas tij ISIS kishte mbledhur njerëz të profesioneve të ndryshme si ndihmës hunanitar,gazetar në një burg të vetëm për t’iu përgjigjur ekzistencës së burgut të Guentanamos vendi ku ushtria amerikane mban luftëtarët dhe ithtarët e luftës së Afganistanit.

Ky ishte një projekt që ekzistonte një kohë të gjatë.Autori citon gazetarin amerikan Jones Foley i ekzekutuar në vitin 2014″:”Një sheik irakian (përgjegjësi i rojeve të burgut)tregon se qëllimi është të bëhet një burg me një sigurim të lartë,i përcjellë me kamera dhe me roje të shumta”.Nga 23 të burgosurit,tregon gazetari Espinoza,15 janë liruar,6 janë ekzekutuar dhe një ka vdekur në bombardimet e aviacionit të Amerikës (Kayla Miller).”Kemi heshtur deri tash sepse gardianët e këtij burgu na kanë kërcënuar se nëse flisni atëherë si hakmarrje e kësaj do të pasojnë vrasje të robërve”.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here