Humbje historike e Theresa May-Britania mbetet në BE

0

Parlamenti i Mbretërisë së Bashkuar ka hedhur poshtë përfundimisht marrëveshjen e Theresa May për largimin e Britanisë së Madhe nga Bashkimi Europian.

Me 432 vota kundër kësaj marrëveshje si dhe 202 pro, ky votim e bën humbjen më të madhe të Qeverisë Britanike që nga viti 1924.

Votimit të marrëveshjes i ka paraprirë një debat i gjatë që ka zgjatur pesë ditë.

May gjatë gjithë kohës u bëri thirrje të gjithë politikanëve ta mbështesin marrëveshjen e saj, në të kundërt rrezikojnë “të zhgënjejnë popullin britanik”.

Debati i fundit për këtë çështje është hapur sot në mesditë, ku rezultoi me dhënie fund të planit për largim të Britanisë së Madhe nga Bashkimi Europian.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here