Hardinaj përsëritë: Taksa hiqet kur Serbia ta njohë Kosovën

0

Kryeministri Ramush Haradinaj, tha se do të respektohet vendimi i qeverisë, por ai mund të anulohet nëse Serbia të vendos të njoh Pavarësinë e Kosovës.

“Ne jemi të gatshëm të nënshkruajmë marrëveshje me Serbinë, ku do të përfshihet edhe Marrëveshja me Treti të Lirë me Serbinë”, tha ai në një konferencë për media, pas takimit me Komisionerin për Politika Evropiane të Fqinjësisë dhe Negociata të Zgjerimit, Johaness Hahn, transmeton RTKlive.

Sipas tij nuk ka krizë për barna, dhe nëse ka diçka Kosova të tillë është e gatshme për të dhënë ndihmë në këtë drejtim.

Nëse Qeveria e Kosovës ka informata se ka ndonjë krizë të ndonjë produkt vital, ne jemi në gjendje t’i furnizojmë. Spitalet apo ambulancat, nuk do të ju mungojnë ilaçet, për të gjithë. DO të respektojmë vendimin e Qeverisë, dhe ky vendim mund të anulohet me rastin e njohjes së Pavarësisë së Kosovës nga Serbia. Ne do punojnë që tani për një marrëveshje gjithëpërfshirëse, për borxhet, të zhdukurit, të drejtat e komunitetit serb në Kosovë e plotë tema tjera e një nga to do të jetë edhe tregtia e lirë mes Kosovës dhe Serbisë”, tha ai.

Haradinaj është shprehur se ka shpresë se çështja e vizave për Kosovën do të futet në agjendën e Këshillit të BE-së. “Këshilli ka mbledhje në çdo tre muaj. Nga BE-ja është një skepticizëm, ata japin shumë arsyetime, prej atyre që kjo është e logjikshme, se thonë se me Ukrainë e Gjeorgjinë ka zgjedhur një vit e gjysmë periudha kohore mes Komisionit dhe vendimit. Nuk përjashtohet që në një të ardhme të afërt, sepse Këshilli mblidhet çdo tre muaj, mirëpo nuk na japin një garanci se do të ndodh kësaj here”, deklaroi Haradinaj.

Kryeministri Ramush Haradinaj, tha se Serbia dhe Bosnja i kanë bërë dëm shumë Kosovës dhe për këtë kanë marrë vendim për mallrat e këtyre dy vendeve.

Kurse për deputetët e Listës Serbe, që janë ngujuar në Kuvendin e Kosovës, Haradinaj, ka ftuar ata që të shkojnë dhe të bisedojnë. “Kjo është masë mbrojtje për Kosovën, kjo ka të bëj me Serbinë dhe jo me qytetarët e Kosovës”, tha ai.

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here