Gjykata e Kranjit nuk përjashton mundësinë e ekstradimit të Ramush Haradinajt në Serbi

0

Republika e Sllovenisë nuk e përjashton mundësinë që liderin e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, ta ekstradojë për në Serbi, e cila në vitin 2004 përmes INTERPOL-it ka lëshuar urdhër për arrestimin e tij me pretendimin se i njëjti ka kryer krime lufte.

Në një përgjigje zyrtare të Gjykatës së Qarkut të Kranj-it për gazetën “Zëri”, thuhet se vetëm kur të verifikohet urdhërarresti dhe të sigurohet vendimi i Gjykatës së Hagës, atëherë do të vendoset ekstradimi apo jo i Haradinjat në Serbi.

“Vetëm kur të jetë e mundur që të verifikohen të gjitha këto informata, Gjykata do ta bëjë një propozim në drejtim të Ministrisë së Drejtësisë së Republikës së Sllovenisë, në mënyrë që qytetari i Republikës së Kosovës t’i dorëzohet Republikës së Serbisë apo të mos bëhet ekstradimi i tij”, ka njoftuar Gjykata e Kranj-it përmes një përgjigjeje me shkrim për “Zërin”.

Kjo Gjykatë e ka konfirmuar se qytetari i Republikës së Kosovës, në këtë rast Ramush Haradinaj, është arrestuar në Aeroportin e Lubjanës dhe i njëjti sipas Kodit Penal të Republikës së Sllovenisë është marrë në pyetje nga gjyqtari i procedurës paraprake.

Qytetari i Republikës së Kosovës, sipas tyre, i ka premtuar gjyqtarit se ai nuk do ta lëshojë territorin e Republikës së Sllovenisë pa autorizim të Gjykatës.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here