Gjenet kanë pak ndikim në jetëgjatësinë e një personi

0
Rear view shot of a senior couple sitting on a wooden bench in the park

Gjenet kanë pak ndikim në jetëgjatësinë e një personi.

Kjo është bërë e ditur pas një studimi të trungut familjar të më shumë se 400 milionë personave,

ADN-ja përcakton shumë nga tiparet tona, dhe me përmirësimin e analizave gjenetike mendohen se përcakton edhe shëndetin tone – si dhe atë që do ta bartim tek gjeneratat e ardhshme.

Megjithatë, jetëgjatësia varet nga faktorët ambiental, si mënyra e të ushqyerit apo duhanpirja, si dhe nga faktorët social siç mund të jetë pasuria.

Sipas hulumtimit të realizuar nga kompania Calico Life Sciences and Ancestry.com, jetëgjatësia e prindërve tanë vështirë se mund të parashikojë se sa do të jetojmë ne.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here