Gjendet regjistrimi i parë i arbëreshëve, i kryer 70 vjet pas vdekjes së Skënderbeut

0

Gjendet regjistrimi i parë i popullsisë mbi shqiptarët që shkuan në Itali, arbëreshët.

Censimenti (regjistrimi i popullsisë) është i vitit 1543 dhe është publikuar në librin “Le minoranze etnico-linguistico…(Minorancat etniko-gjuhesore) të Pier Francesco Bellinello.

Regjistrimi është kryer rreth 70 vjet pas vdekjes së Skenderbeut.

Llogaritë e asaj kohe janë bërë mbi bazë të zjarrit-oxhakut (fuoco) – thotë për Dita, Luan Shmili.

Nga ky regjistrim rezulton se gjithsej ne 1543 ka patur 1722 familje (vatra zjarri-oxhakë) me 57 mijë e 750 banorë shqiptarë në 45 qendra banimi në Itali.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here