FOTO-HISTORI: Ushtarët grekë që i kishte zënë rob dhe i kishte liruar Enver Hoxha

0

Këta janë robërit grek, sipas historianit Arben Llalla, që u kapën nga ushtria shqiptare në provokacionet e Gushtit 1949. Gjithsej ishin kapur 500 ushtar të mbretërisë greke të cilët në vitin 1956 u riatdhesuan në Greqi nëpërmjes portit të Durrësit. Këto pamje tregojnë robërit që sapo mbëritën në tokën greke e puthën atë. Nga forcat shqiptare nuk ishte kapur asnjë rob nga ushtria greke.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here