FOTO-HISTORI: Çerçiz Topulli në të gjallë të tij

0

Kjo është një fotografi e rrallë e heroit të kombit, Çerçiz Topullit. Ai u lind në Gjirokastër në vitin 1880 dhe ra dëshmor më 15 korrik të vitit 1915. Topulli ishte shkrimtar, atdhetar e veprimtar i shquar i Rilindjes, udhëheqës i luftës së armatosur të çetave kundër sunduesve osmanë për çlirimin kombëtar.

Personat që e kanë njohur komandantin legjendar të UÇK-së, Adem Jasharin, kanë thënë se ai e kishte idol Çerqiz Topullin.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here