Ferrari i vjetër i aktorit Alaine Delon shitet për 14.2 milion euros (foto)

0

Ferrari 250 GT California Spyder i viteve të 60 ta i vlerësuar prej 9-12 milion euro,ish në pronësi të aktorit francez Alain Delon,në një shitje publike në Paris u shit për 14.2 milion euros.

Vetura u gjet në shtator të vitit 2014 në një vend në Francë bashk me shumë vetura të tjera,të mbuluara dhe të strehuara në një depo.Ky kolektion i veçant i veturave të markave të njohura u krijua nga  Roger Baillon,një koleksionist i njohur,i vdekur në fillim të vitit 2000. Roger Baillon ishte një tregtar i njohur i mallrave të ndryshëm kishte mbledhur vetura të vjetra si Masarati,Ferrari,Bugatti,Talbot …,me qëllim që të ruaj markat e njohura të para luftës së dytë botërore dhe të hapë një muze personal në njê hapësirë private 3 hektarëshe.Këto vetura qëndruan për 50 vite në një depo dhe shumica prej tyre jo të ruajtura dhe të mirëmbajtura.Por Ferrari 250 GT California Spyder ishte në gjendje shumë të mirë dhe ishte e mbyllur në një garazhe të veçantë.Po në pronësi të të njëjtit person ishte edhe një Maserati A6G  Sport të vitit 1956 i cili u vlerësua në vlerën 1.2 milion euro,por u shit në 1.72 milion euro.

oldtimer-scheunenfund-in-frankreich-ferrari-250-gt-swb-california-spider-und-maserati-a6g-gran-sport-frua

scheunenfund-abri1-facelvegaexcellence-talbotlagot26cabrioletsaoutchik-ex-roifarouk-quelleartcurial

-dsc0317-1391582211938689250

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here