Fermës më të madhe të hudhrave në Amerikë i duhen 1 mijë punëtorë, por është në hall rreth vaksinimit

0

Ferma më e madhe e hudhrave në Amerikë ka nevojë për 1.000 punëtorë për të vjelur prodhimet e saj vjetore, por përballet me një pengesë të papritur në rekrutimin e punëtorëve këtë vit. Tani ajo duhet të dokumentojë dhe gjurmojë statusin e të vaksinuarëve për COVID-19 të këtyre punëtorëve sezonalë.

Punëdhënësve në qarkun Santa Clara të Kalifornisë, përfshirë “Christopher Ranch”, u kërkohet që nga 1 qershori të përcaktojnë nëse punëtorët e tyre janë vaksinuar dhe të kontrollojnë çdo 14 ditë ata që thonë se nuk ke kanë bërë këtë apo që nuk pranojnë të përgjigjen.

Koha e porosisë, në mes të sezonit të të vjelave, nuk mund të jetë më keq.

Ken Christopher, nënkryetari ekzekutiv i fermës, tha se kompania duhet të zhvillojë një sistem për të kontrolluar se kush është vaksinuar ndërsa respekton ligjet e privatësisë dhe monitoron respektimin e punëtorëve në protokollet e sigurisë dhe testimit.

“Nëse qeveria dëshiron të mandatojë (një vaksinë), kjo është një gjë,” tha Christopher. “Por më pas duke kërkuar që ne ta policojmë atë, kjo përjetohet si diqka shumë e pazakontë.”

Punëtorët në rajonin e Silicon Valley që nuk janë vaksinuar ose nuk pranojnë të zbulojnë statusin e tyre tek punëdhënësi i tyre duhet të qëndrojnë të maskuar dhe duhet të ndjekin protokollet e tjera, të tilla si kufizimi i udhëtimit në punë në distanca të gjata dhe dorëzimi i testimit të rregullt për COVID-19.

Avokatët e punësimit thanë se kompanitë po shikojnë nga afër mënyrën se si funksionojnë rregullat në shkallë vendi, pasi ato kërkojnë të rikthejnë punëtorët në mënyrë të sigurt dhe të shpërndajnë protokollet e maskave. Por duke bërë kështu mund të kërkojë identifikimin e atyre që morën një vaksinim për COVID-19 me distinktivë ose byzylykë, ngritjen e çështjeve të diskriminimit dhe komplikimin e punësimit në një treg shtrëngues të punës ndërsa pandemia lehtësohet.

Disa shtete, përfshirë Californinë, Michiganin dhe Oregonin, kanë rregullat ose udhëzimet e tyre për dokumentimin e statusit të vaksinimit për punëtorët, por ato janë përgjithësisht më pak të rrepta sesa në Santa Clara County.

Në Montana, megjithatë, një ligj i miratuar së fundmi dekurajon punëdhënësit të pyesin për statusin e vaksinimit sepse mund të çojë në pretendime diskriminimi, sipas avokatëve të punësimit.

“Është si një top flokësh”, tha Eric Hobbs, një avokat punësimi me Ogletree Deakins në Milwaukee. “E gjitha është shumë konfuze”.

Christopher tha se ai po konsideron një ndërrim pa maska ​​për punëtorët e vaksinuar dhe një ndërrim tjetër për punëtorët që nuk kanë marrë dozën e vaksinës për të shmangur diskriminimin dhe tensionin.

Por pyetja e punëtorëve të fermave për statusin e tyre të vaksinimit dhe futja e detajeve të tyre në një bazë të dhënash mund të dëmtojë përpjekjet e rekrutimit, tha ai.

“KJo është si informacioni shtesë që i ofrohet qeverisë”, tha Christopher. “Sa më shumë shtresa të shtohen sipër, aq më të pakëndshëm janë ata kur kërkojnë punë këtu.”

Rregullatori i sigurisë në vendin e punës, Administrata e Sigurisë dhe Shëndetit në Punë, ose OSHA, nuk ka dhënë udhëzime të qarta për këtë çështje.

“Ne vazhdojmë të lejojmë që punëdhënësi të vendosë se si ta bëjë këtë siç duhet për vendin e tyre të punës,” i tha Reuters drejtori i përkohshëm i OSHA, Jim Frederick.

Qendrat Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, e cila tha muajin e kaluar se njerëzit e vaksinuar mund të shkojnë pa mbulesa fytyre brenda në shumicën e vendeve, nuk e ka adresuar çështjen e mprehtë se si të përcaktohet nëse dikush është vaksinuar.

“Ajo që kompanitë po debatojnë tani, dhe ne jemi gjithashtu, është: a është e nevojshme të specifikoni në distinktivin e dikujt apo të vendosni diçka në qafë që, po, ata janë të vaksinuar dhe prandaj nëse nuk kanë maskë nuk ka asgjë për të shqetësoheni? ” tha Peter Hunt, nënkryetar i mbrojtjes dhe sigurisë së markës në Flex Ltd (FLEX.O), një kompani për krijimin dhe prodhimin e produkteve.

Kjo shqetëson Alix Mayer, presidentin e kapitullit të Mbrojtjes së Shëndetit të Fëmijëve në Kaliforni, i cili është skeptik ndaj përpjekjeve të vaksinimit.

Kërkimi nga punëdhënësit që të pyesin për statusin e vaksinimit është në thelb një mandat vaksine, tha ajo, sepse të pavaksinuarit do të duhet të mbajnë maska.

Në Santa Clara County, ServiceNow Inc (TANI.N), një zhvillues i platformës kompjuterike cloud, i tha Reuters se po tregton një aplikacion për punëtorët për t’u siguruar punëdhënësve statusin e tyre të vaksinimit dhe, nëse kërkohet, për ta dokumentuar atë.

Në komunikimet me punonjësit e saj, ServiceNow thekson se nuk kërkon që puna të varet nga vaksinimi dhe ua lë punonjësve të vendosin nëse do të zbulojnë statusin e tyre të vaksinimit.

“Ne ju inkurajojmë ta ndani nëse jeni rehat duke e bërë këtë,” thonë udhëzimet.

Sidoqoftë, kompania kërkon që maskat të vendosen në zyrat e saj.

Helen Cleary, drejtoresha e tryezës së rrumbullakët rregullatore të Phylmar, një forum i shëndetit dhe sigurisë mjedisore për punëdhënësit e mëdhenj, tha se kompanitë duhet të lejohen të besojnë punonjësit për të ndjekur rregullat e maskës në vend që të provojnë ose zbulojnë nëse janë vaksinuar.

“Ne u besojmë punonjësve të bëjnë shumë gjëra. Ne u besojmë atyre që të mos vjedhin nga puna,” tha Cleary. “Ne mbështesim sistemin e nderit dhe mendojmë se mund të lehtësojë shumë nga këto çështje.”

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here