Fakte që nuk i keni ditur për ujqit kur janë në grup

0

Tre ujqërit e parë janë më të dobëtit apo të sëmurët. Janë lanë qëllimisht në krye të tufës për t’i dhënë ritmin të gjithë grupit. Nëse do të ishin lënë mbrapa, atëhërë ata do ishin të fundit, do ishin shkëputur e do kishin ngordhur. Në rast sulmi, ata janë të parët që vetsakrifikohen. Megjithatë, këta 3 ujqër krijojnë dhe shtegun në mes të deborës, ku kalojnë dhe ujqërit e tjerë, ndoshta duke i ndikuar të kursejnë energji atyre që jane pas. Ndiqen nga 5 ujqër të fuqishëm që krijojnë avanguardën e grupit. Në mes të kopesë, gjendet pasuria e grupit, 11 ulkonja. Pas tyre vijnë 5 ujqër të tjerë të fuqishëm që mbështesin dhe mbrojnë nga pas, transmeton shqiperia.com. I fundit, pothuaj i veçmuar nga grupi është udhëheqësi. Atij i duhet të shikojë mirë të gjithë grupin, për të kontrolluar, drejtuar dhe koordinuar që aty.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here