Dy të lënduar në aksidentin e djeshëm, ende në kujdes intensiv, sot lirohen nga spitali 20-25 të lënduar

0

Ministri i Brendshëm i Kosovës Xhehlal Sveçla dhe ministri i Shëndetësisë Arben Vitia janë ende në Sllavonski Brod, së bashku me përfaqësuesit e Ambasadës së Republikës së Kosovës.

Pas një takimi me drejtorin e spitalit të qytetit, Dr. Samargjiq dhe shefin e Departamentit të Policisë, ata iu drejtuan mediave. Sa i përket gjendjes shëndetësore të pacientëve që ndodhen në spitalin e qytetit, pacientët kaluan natën në mënyrë të qëndrueshme. Dy pacientë me rrezik për jetën janë ende në njësitë e kujdesit intensiv dhe gjendja e tyre po monitorohet nga afër dhe iu nënshtrohet metodave të kujdesit intensiv. Në mëngjes, shtatë operacione u kryen tek të lënduarit në aksidentit të djeshëm të trafikut, ndërsa gjatë ditës 20-25 pacientë do të lirohen për trajtim në shtëpi – tha drejtori Samargjiq.

Ministri i Brendshëm i Kosovës, Xhelal Sveçla, theksoi se ata janë këtu për të qenë më afër bashkëqytetarëve të tyre, por edhe për të koordinuar punën me mjekët, policinë dhe shërbimet e tjera. Edhe sot, pacientët e liruar nga spitali do të vendosin nëse do të kthehen në Gjermani apo të vazhdojnë udhëtimin e tyre në Kosovë. Gjithashtu, transporti i trupave të të ndjerëve do të organizohet. Ministri Sveçla falënderoi prefektin Marushiq, shefin e Departamentit të Policisë, drejtorin Samargjiq, Qeverinë e Republikës së Kroacisë dhe të gjithë ata që ndihmuan dhe po ndihmojnë ende.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here