Droni i parë ambulancë

0

Dronët janë bërë mjetet më përdorime të ndryshme duke filluar që nga ngritja e flamujve e deri tek shërimi i njerëzve.

Në shtetin e Holandës është prezantuar ambulanca e parë fluturuese në formën e dronit.

Ajo është një pajisje e montuar tek një dron, i cili vjen nga qielli tek personat e goditur nga arresti kardiak.
Pajisja është e përbërë nga fibra karboni dhe komponentë të tjerë, të prodhuar nw një printer 3D. Çdo ambulancë e telekomanduar, kap një kosto prej 17.600 euro.
Deri më tani në treg ndodhet vetëm një e tillë. Ajo mund të transportojnë deri në 4 kg dhe fluturon 100 kilometra në orë

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here