Dr. Shpëtimi vdiq derisa po shkonte t’i shpëtojë të plagosurit e Masakrës së Abrisë

0

Sot në Malishevë, organizuar nga Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare (QKMF), është mbajtur një akademi përkujtimore, me rastin e 17 vjetorit të rënies së dëshmorit të kombit, anesteziologut Shpëtim Robaj, emrin e të cilit mban edhe kjo qendër shëndetësore.

Në këtë akademi morën pjesë, ministri i Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Ferid Agani, nënkryetari i Komunës së Malishevës, Rexhep Mazreku, përfaqësues të mistrisë së shëndetësisë, të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK), kryesuesi i KK të Malishevës, Aziz Thaçi, përfaqësues të shoqatës së Familjeve të Dëshmorëve, familjarë, bashkëpunëtor, përfaqësues të partive politike në Malishevë, dhe qytetar të shumtë.

Me këtë rast, nga folësit, u çmua lartë jeta dhe vepra e dr.Shpëtim Robajt, kontributi i tij në organizimin e spitaleve ushtarake të UÇK-së, përkujdesja ndaj te plagosurve gjatë kohës së luftës, guximi dhe trimëria e treguar, deri në ditën e 30 shtatorit të vitit 1998, kur në përpjekje për tu ofruar ndihmë të plagosurve në masakrën e Abrisë, vetura bie në mina, ku edhe gjen vdekjen dr.Shëptim Robaj.

Ministri i MMPH, Ferid Agani, tha se veprat e njerëzve të mirë, shkojnë duke u rritur. “Shpëtimi ishte shembull i rrallë i përkushtimit profesional në shëndetësi. Ishte i përkushtuar ndaj të sëmurit, ndaj njerëzve në nevojë, dhe sot është shembulli më i mirë për gjenerata e reja në mjekësi”, tha ministri Agani.

“Bijtë dhe bijat e Komunës së Malishevës, dëshmuan që i takojnë historisë dhe lavdisë kombëtare, dhe këtë nam e arritën me sakrificën e tyre sublime. Në mesin e këtyre, është edhe dr.Shpëtimi, i cili më shumë e deshi lirinë se jetën e tij. Vepra e tij i bën dritë lirisë sonë, i bën mjekësisë dhe ishte shembull i atdhedashurisë”, tha mes tjerash në fjalën e tij, nënkryetari i Malishevës, Rexhep Mazreku.

Për jetën, veprimtarin e tij gjatë luftës së UÇK-së, folën bashkëpunëtorët e tij, të cilët sollën kujtime të angazhimit të dr.Shpëtim Robajt.

Në emër të familjes, e bija Erleta Robaj, i falënderoi të gjithë për këtë organizim dhe pjesëmarrje, në kujtim jo vetëm të prindit të saj, por të të gjithë dëshmorëve të kombit.

 

 

Më pas, në oborrin e QKMF “Dr.Shpëtim Robaj” në Malishev, janë bërë nderime dhe janë  vendosur lule, pranë bustit të dr.Shpëtim Robaj.

unnamed (2)

unnamed (4)

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here