Dobitë e shumta nga konsumimi i bananes

0

Një banane jepë energji të menjëhershme dhe të qëndrueshme. Hulumtuesit kanë zbuluar se vetëm dy banane, japin energji sa 90 minuta ushtrime fizike. Nuk është çudi që banania është fryti i preferuar i atletëve të njohur.

Por energjia nuk është e vetmja gjë që bënë banania për të na mbajtur në formë. Banania parandalon dhe shëron një numër të madh të sëmundjeve, gjë që na bënë të mendojmë për të futur në dietën tonë të përditshme.

Depresioni

Sipas një hulumtimi të bërë nga ‘MIND’ shumë nga personat që kanë depresion, ndjehen më mirë pasi hanë një banane. Kjo për shkak se banania përmban proteinën triptofan, që trupi e shndërron në serotonin, e njohur për relaksim, përmirësim të gjendjes shpirtërore dhe që ju bënë të ndjeheni më të lumtur.

Menstruacionet

Harroni pilulat – hani një banane. Vitamina B6 që përmban banania, rregullon nivelin e gjakut dhe ju bënë të ndjeheni më të disponuar.

Anemia

Me përmbajtjen e lartë të hekurit, banania stimulon hemoglobinën, që më pas ndihmon në anemi.

Presioni i gjakut

Ky fryt unik tropikal, ka përqindje të lartë të kaliumit e në të njëjtën kohë, përqindje të ulët të kripës, që ndihmon perfekt në shtypjen e gjakut. Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barërave, e ka lejuar industrinë e bananeve, që të bëjë pretendime zyrtare se ky fryt ulë rrezikun e shtypjes së gjakut dhe sulmit në tru.

Fuiqia e trurit

Në shkollën Twickenham në Londër, 200 nxënësve ju kanë dhënë banane në mëngjes, drekë dhe darkë në mënyrë që ti nxisin për të mësuar. Hulumtuesit kanë thënë se kaliumi që përmban ky frutë, bënë ngritjen e vëmendjes për mësim.

Kapsllëku

Përmbajtja e lartë e fibrave në banane, ndihmon në vënien e rendit në zorrë dhe ndihmon në tejkalimin e problemit, pa përdorur laksativ.

Pirja e tepërt

Mënyra më e mirë që të këndelleni pas një nate që keni pirë shumë, është për përgatisni një koktej me banane dhe qumësht, të cilës i vëni mjaltë. Banania e qetëson barkun, kurse mjalti stabilizon nivelin e sheqerit, kurse qumështi ndihmon në ri hidratimin e sistemit.

Djegije stomaku

Nëse vuani nga ky problem, provoni të hani një banane, pasi antiacidi që përmban fryti, ka një efekt natyror që bënë lehtësimin e dhimbjes.

Problemet në mëngjes

Sikur të hani nga një banane në mes shujtave, ju ndihmon në rregullimin e nivelit të sheqerit, që parandalon të vjellat dhe kokë dhembjen në mëngjes.

Pickimi nga mushkonjat

Para se të merrni kremin për të lyer vendin ku jeni pickuar nga mushkonja, provoni të fërkoni me pjesën e brendshme të bananes. Shumë njerëz që e kanë provuan, kanë thënë se është mahnitshëm e suksesshme në zvogëlimin e ënjtjes dhe acarimit.

Nervat

Banania ka një nivel të lartë të vitaminës B që ndihmon në qetësimin e sistemit nervorë. Keni mbipeshë dhe jeni në punë? Hulumtimet e Institutit të Psikologjisë në Austri, kanë ardhur në përfundim se njerëzit që kanë presion në punë, vrapojnë pas çokollatës dhe çipsave. Mbi 5.000 pacientë në spitale të ndryshme, që kanë problem me mbipeshë, kanë thënë se shkaktarë ka qenë presioni i madh në punë. Raporti konkludon se nëse presioni ju bënë të hani, atëherë duhet të hani këtë frutë me shumë karbohidrate për çdo dy orë, në mënyrë që të rregullohet niveli i sheqerit.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here