Dita kur u lind Montesquieu

0

Më 18 janar 1689 u lind Charles-Louis de Secondat, Baron de La Brède et de Montesquieu, filozof francez (v. 1755 ), mendimtar politik gjatë Epokës së Iluminizmit. I njohur thjesht si Montesquieu, është i famshëm për artikulimin e teorisë së ndarjes së pushteteve, e cila është zbatuar në shumë kushtetuta të gjithë botën . Montesquieu bëri më shumë se çdo autor tjetër për të siguruar vendin e fjalës “despotizëm” në fjalorin politik. Thonë se tij i takon pjesërisht merita për popullarizimin e termave “feudalizëm” dhe “Perandori Bizantine”.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here