Dita kur Esad Pashë Toptani u shfaq papritur në Durrës

0

Më 2 tetor 1914  Esad Pashë Toptani, në krye të mercenarëve të tij, papritur shfaqet ne Durrës. Ai hyn në qytet dhe merr kontrollin pa hasur në ndonjë qendresë. Pak ditë më parë, me shpresë se do të ndihmohej nga trupat serbe, ai ishte përpjekur për të hyrë në zonën e Mirditës, por u pengua nga grupe të armatosura, serbët nuk i shkuan në ndihmë. Pas largimit të Princ Vidit, shteti shqiptar kishte pushuar së funksionuari.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here