Çka thoshte Alija Izetbegoviq për leximin?

0

Ish-presidenti i Bosnë dhe Hercegovinës që njëherësh ishte edhe dijetar, Alija Izetbegoviq, e kishte trajtuar edhe çështjen e leximit.

“Leximi i tepërt nuk na bën më të mençur. Disa njerëz thjesht ”i gëlltitin” librat. Ata e bëjnë këtë pa ato intervale të domosdoshme të medituarit, gjatë së cilës ”gjërat” e lexuara duhet të përpunohen dhe të kuptohen. Kur këta njerëz flasin, nga gojët e tyre dalin copa Hegeli, Hajdegeri ose Marksi, në një gjendje krejtësisht të papërpunuar e të papjekur. Te leximi kontributi personal është i nevojshëm njësoj si bleta që ka nevojë për punën e saj ”të brendshme”, madje edhe për kohën, në mënyrë që nektarin e tubuar të luleve ta shndërrojë në mjaltë”, kishte thënë ai, citon politologu dhe njohësi i Historisë Fatlum Sadiku.

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here