Çka thoshte Alija Izetbegoviçi për Ramazanin?

0

Ish-presidenti i Bosnë dhe Hercegovinës i cili ka qenë edhe mendimtar, Alija Izetbegoviç, e kishte shqyrtuar edhe Agjërimin që aplikohet në religjion. ”Agjërimi është në mënyrë eminente mundësi njerëzore. Edhe njeriu edhe kafshët hanë ushqim (ushqehen). Vetëm njeriu mund të agjërojë. Në agjërim në mënyrë radikale shprehet dallimi mes njeriut dhe kafshës. Të ngrënët (të ushqyerit) kryhet nga një domosdshmëri, duke ndjekur një ligj të natyrës. Agjërimi është shprehja më e lartë e vullnetit, pra akt i lirisë. Kjo është domethënia më e lartë e agjërimit, e jo ndonjë arsye medicinale’, kishte thënë ai.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here